Un moldovean din diaspora critică dur inițiativa societății civile de organizare a unui nou referendum: 100 mln de lei aruncați în vânt!

Societate civila, alegeri, referendum, maia sandu, dodon

“Crema societății” a urlat, tunat și străfulgerat despre referendumul anti-Chirtoacă drept o acțiune colorată politic și o risipă de bani din bugetul de stat. O chestiune incontestabilă, fără drept de apel.

Scopul plebiscitului poate a fost unul nobil, de a curăța primăria Chișinăului de furia coruptă și putredră a liberalilor, dar există o regulă: de ce se ating socialiștii, totul se transformă în fecalii.

Referendumul anti-Chirtoacă a eșuat, situația s-a temperamentat, iar societatea civilă vine cu o inițiativă populistă know-how, lipsită de orice substanță rațională, bazată pe o gândire contabilicească falimentară, de a revoca finanțele bugetului de stat pentru a interzice votul mixt.

Poltergeist-ul și gravitatea problemei, privind refrendumul anti-mixt, nu constă doar în faptul că statul va fi obligat să azvârle în vânt aproape 100 milioane de lei și să deschidă secții de votare în fiecare oraș și sat din țară, pur și simplu pentru a-i satisface pe masochiștii politici din societatea civilă, dar faptul că revoluționarii societății civile își șterg picioarele cu propriile revendicări politice; o revendicare directă fiind introducerea votul mixt, pentru că omul trebuie să-l voteze pe om, dar nu o siglă de partid.

Sper că n-ați uitat de pretențiile expuse de societatea civilă, în iarna lui 2016, la protestele organizate de orchestra lui Andrei Năstase, Maia Sandu, Renato Usatîi și Igor Dodon, acompaniată din umbră de Victor Țopa și serviciile secrete rusești? Dacă ați uitat, îmi pare rău!

Sunteți cu o memorie scurtă și mioapă, mentalitatea vă este mutilată și aveți o coloană vertebrală modificată genetic de numeroasele aplecări în fața cardinalilor politici de la Chișinău.

Părinții democrației grecești s-ar învârti în morminte să vadă ce fel de leagăn democratic există în R.Moldova.
2014, alegeri parlamentare; 2015, alegeri locale; 2016, alegeri prezidențiale; 2017, anul referendumurilor eșuate.

Este o prostie să spunem că moldovenii sunt o nație nepricepută în toate domeniile și pierdută în vălmășagul mondial de dansuri ale popoarelor. Suntem campioni olimpici la organizarea exercițiilor electorale și extraordinari de iscusiți cum să ne falimentăm propriile resurse financiare.

Autor: Teodor Bucătari

Total
0
Shares
 
Total
0
Share