Alte știri

Un moldovean este autorul roboticii celor mai populare filme de la Hollywood! Cine este el

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean care a emigrat în SUA acum un deceniu este creatorul roboticii celor mai populare filme lansate în ultimii ani la Hollywood. Bărbatul se numește Vitalie Bulgarov, are 32 de ani, și este originar din orașul Cahul și a absolvit Universitatea Tehnică din Chișinău, transmite Vocea Basarabiei. 

Bulgarov și-a început cariera în capitala rusă Moscova în cadrul unui proiect de jocuri video. Peste câțiva ani a ales să emigreze în Statele Unite, unde și-a început cariera de success mai întâi în jocurile de animație, apoi și în în industria de design. A devenit popular pentru animarea filmelor „Ghost in the Shell”, „Terminator: Genisys, World of Warcraft”, jocurile „Starcraft II”, „Diablo III”.
 
A creat desene robotizate pentru LucasFilm (ILM), Dreamworks, Paramount, Lightstorm Entertainment, Transformers: Age of Extinction, RoboCop (2014) și viitoarea Alita: Battle Angel (2018). A fost consultant și a lucrat pentru marile companii Boston Dynamics, Panasonic, Microsoft, precum și în proiectele militare americane. A proiectat robotică și a lucrat designer șef pentru „Hankook Mirae”, o companie sud-coreeană, care se află în spatele primului costum robotic mondial cu o înălțime de patru metri.
 
A fost unul dintre primii designeri de concept care a folosit 3D ca un instrument primar de lucru, în timp ce o mulțime de artiști tradiționali încă lucrau în format 2D, fapt care l-a avantajat la redarea peisajelor, de la un câmp cu flori, până la munți ș.a. într-un mod cât mai prezentabil și realist.
Un moldovean este autorul roboticii celor mai populare filme de la Hollywood, Cine este el, moldoveni celebri, vitalie bulgarov, atom eater, robocop, starcraft, 
La moment Vitalie Bulgarov lucrează la crearea unui robot de ultimă generație din Tehnologia Hankook Mirae și unei proiecții de jocuri animate. El susține că în meseria sa este nevoie de multă răbdare și pedantism: „În funcție de proiect variază de la câteva săptămâni până la un an. De exemplu, la filmul „Ghost in the Shell”, având un rol principal de designer, am lucrat timp de aproximativ 8 luni și am ajuns să produc peste 400 de imagini, atât în procesul de pre-producere, cât și post-producere. În prezent am decis să fac o mică pauză pentru proiectele de film și mă concentrez doar pe două aspecte: robotica din lumea reală și propriul proiect de jocuri video”, a declarat bărbatul.
 

Basareabeanul se crede un norocos, dar nu neagă că pentru a realiza un scop este ncesar de depus mult efort: „Trebuie să știi să impresionezi când un potențial client caută un artist cu capacitățile mele și să înțelegi că fac tot atâtea eforturi personale, cum le-aș face în proiectele comerciale și întotdeauna îmi dau toată silința să ridic calitatea muncii mele. Astfel, potențialii clienți își crează o imagine ca fiind un profesionist nebun, care „trăiește și respiră” profesia dedicându-i-se într-un mod fanatic.De asemenea, trebuie să ai și un pic de noroc, la momentul potrivit, așa cum avut de când am început să lucrez în această industrie. Nu în ultimul rând, am avut norocul să întâlnesc o mulțime de oameni extrem de talentați de-a lungul drumului, care au fost destul de drăguți pentru a mă ajuta să cresc atât ca artist, cât și profesionist”, a conchis moldoveanul.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Să promovăm moldovenii care la rândul lor promovează țara noastră în lume!

loading...

Comments are closed.