Alte știri

Un moldovean în vârstă de 30 de ani intenționa să ajungă în Franța cu aproape 20 000 de țigarete, tăinuite într-o remorcă pentru tractări auto

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean în vârstă de 30 de ani intenționa să ajungă în Franța cu mii de țigarete, tăinuite într-o platformă pentru tractări auto. Depistarea produselor din tutun a fost posibilă datorită conlucrării Serviciului Vamal cu Poliția de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Cazul a fost înregistrat în data de 25 noiembrie 2020, la postul vamal Giurgiulești. Pe sensul de ieșire din țară, pentru control, s-a prezentat un ”Mercedes Sprinter”, ce tracta o platformă pentru transport auto. Șoferul se deplasa din Republica Moldova în Franța, declarând în scris că nu are bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

În baza analizei de risc și a informațiilor oferite de SIS, vameșii și polițiștii de frontieră au efectuat un control fizic minuțios al ansamblului de vehicule.

Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat circa 19 000 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau ascunse într-un spațiu greu accesibil, amenajat prin modificarea construcției remorcii.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca a fost indisponibilizată. Serviciul Vamal continuă investigațiile în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

loading...

Comments are closed.