Actualitate

Un moldovean incinerat în Mozambic a fost repatriat. Urna cu cenușă a fost adusă în țară de IGSU

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi 11 august Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză a organizat repatrierea urnei cu cenușă a unui bărbat în vârstă de 58 de ani, cetățean al Republicii Moldova decedat în Mozambic, transmite Telegraph.md

Solicitarea de repatriere a venit de la rudele apropiate a persoanei incinerate. Aducerea urnei defunctului a fost posibilă după ce IGSU în comun cu reprezentanții ambasadei au reușit să negocieze toate procedurile de repatriere.

Potrivit autorității, bărbatul care avea contract de muncă cu o întreprindere din Republica Portugheză a fost detașat pentru a munci în Mozambic, unde a decedat în scurt timp în urma unei maladii.

Astfel a fost necesară perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru ca rudele să poată obține urna cu corpul incinerat. Operațiunea a fost finalizată după ce au fost realizate toate procedurile legale de repatriere.

Urna cu cenușa bărbatului a ajuns în dimineața zilei de 11 august pe calea aerului, iar rudele au reușit s-o preia. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat mai multe acțiuni pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova care au decedat în urma accidentelor rutiere în alte state, sau a altor situații excepționale.

Citește și: FOTO // Un TIR și un tractor s-au ciocnit la Cimișlia. În urma impactului un șofer a decedat

loading...

Comments are closed.