Un moldovean și un cetățean al Kazahstanului au fost depistați la vamă cu documente false

Un conațional și un cetățean al Kazahstanului aveau asupra lor acte falsificate. Ambele persoane au fost depistate astăzi, 8 noiembrie 2023, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău.

În jurul orei 11:00, cetățeanul Kazahstanului, pasager la cursa „Istanbul-Chișinău” a fost supus controlului de nivelul II. Din declarații s-a aflat că străinul intenționa să intre în Republica Moldova cu scop de tranzit spre Ucraina. Ca urmare a verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, care ar fi fost emis de către autoritățile din Kazahstan pe numele unei alte persoane străine. Cercetarea amănunțită a documentului, cu ajutorul tehnicii speciale, a rezultat cu identificarea unor elemente de falsificare. În fapt, persoana a primit refuz de intrare în Republica Moldova.

De asemenea, în controlul de linia a II-a a fost trecut și un cetățean al Republicii Moldova, prezent în PTF Leușeni-Albița pe sensul de ieșire din țară. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său. Din primele cercetări a fost stabilit că este un document neveridic. La audiere, conaționalul a declarat că își perfectase acum cinci luni documentul românesc, la Chișinău, iar intermediarului i-ar fi achitat 300 EUR. Și-a justificat ilegalitatea prin faptul că avea posibilitatea mai ușor să se angajeze la lucru în Germania.

Documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Total
0
Shares
Total
0
Share