Un moldovean și un ucrainean, cercetați pentru uz de fals în acte

Un pașaport sudanez și un permis de conducere moldovenesc, cu premise de falsificare, au fost depistate la frontiera de stat a R. Moldova. Incidentele au fost consemnate la data de 22 iunie a.c., la Aeroport Internațional Chișinău și în punctul de trecere Costești.

Pe direcția ieșire din țară în Aeroport, la cursa Chișinău- Thessaloniki, pentru formalitățile de control, s-a apropiat un tânăr ucrainean, în vârstă de 25 de ani. Acesta s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Republica Sudan. Actul de călătorie prezenta semne vădite de falsificare. Conform competențelor, pașaportul a fost ridicat, iar persoana a fost reținută pentru audieri.

Cel de-al doilea caz a avut loc în punctul de trecere Costești, unde a fost documentat un locuitor al raionului Rezina, în vârstă de 43 de ani. Acesta se afla în calitate de pasager al unui autocar de pe cursa Chișinău-Moscova. În baza analizei de risc, bărbatul a fost supus verificărilor suplimentare. În urma acestui control, polițiștii de frontieră au găsit un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile moldovenești. Urmare a verificărilor cu tehnica specială, s-a stabilit că documentul nu corespunde unui act autentic.

Audiat, bărbatul a recunoscut că a obținut permisul în Federația Rusă, participând la un proiect de filmări. Documentul l-ar fi primit chiar de la angajații care lucrau la acest proiect.

Ambele cazuri sunt cercetate în continuare de către angajații responsabili ai SPF Aeroportul Internațional Chișinău și DR Nord, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Total
0
Shares
Total
0
Share