Alte știri

Un municipiu mai verde. Primarul Ion Ceban făcut totalurile în ultima zi a campaniei de sădire a copacilor – 60 de mii au fost plantați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania de plantare a copacilor în capitală a luat sfârșit. Astfel, 60 de mii de pomi plantați în acest an pe teritoriul municipiului Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, ieri a fost ultima zi de plantare a copacilor în cadrul „Campaniei de înverzire a Chișinăului-2020”, lansată de primărie.

„În locul pavilionului care era amplasat ilegal pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, am sădit astăzi 5 arțari, iar trotuarul a fost reabilitat. Astăzi, am mai sădit 100 de arbori pe străzile, Bucureşti-Pușkin-Bodoni, în total pe teritoriul municipiului au fost plantați 2000 de copaci”, a precizat acesta.

Până în prezent, în cadrul „Campaniei de plantare a arborilor”, lansată de Primăria Chişinău, au fost sădiţi 60 de mii de pomi de diferite specii.

Acţiunea de sădire va continua în primăvara anului 2021, când vom atinge numărul de 100 de mii de copaci sădiţi în Chişinău.

„Aduc mulțumiri tuturor partenerilor, colegilor, dar și celor care s-au implicat în această campanie”, a punctat edilul.

Amintim că orașul Chișinăul s-a alăturat Campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), la inițiativa secretarului, Olga Algayerova.

loading...

Comments are closed.