Un nou acord de asistență tehnică și cooperare vizează îmbunătățirea unui coridor rutier cheie din Moldova

La 21 februarie, Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat la Luxemburg un nou acord de asistență tehnică și cooperare cu Republica Moldova, care vizează îmbunătățirea unui coridor rutier cheie din Moldova.

Pachetul de asistență tehnică constă în studii care urmează să fie efectuate în lunile următoare, pentru a prioritiza secțiunile de drum de-a lungul coridorului Ungheni – Chișinău – Odesa, în vederea implementării etapizate.

Pentru fiecare secțiune, studiile vor identifica opțiuni de îmbunătățire a capacității, a nivelului de servicii și a siguranței rutiere, precum și modalități de reducere a expunerii la zgomot și poluare a persoanelor care locuiesc în apropiere, prin mutarea fluxurilor de tranzit în afara zonelor locuite.

Odată finalizat, coridorul rutier Ungheni – Chișinău – Odesa va fi o verigă cheie a Rețelei Transeuropene de Transport (TNT) extinse, cu scopul de a face posibile și practice în viața reală principiile liberei circulații a persoanelor și mărfurilor.

Acordul urmează să fie pus în aplicare în cadrul mecanismului gestionat de JASPERS pentru investiții în conectivitate în cadrul Parteneriatului Estic (EPIC), finanțat de Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share