Un nou atelier de lucru pe linie de validare a cardurilor de verificare rapidă

La Faro, Portugalia, a avut loc cel de-al patrulea atelier de lucru privind validarea cardurilor de verificare rapidă (Quick Check Cards – QCC), unde a participat și un specialist din cadrul Direcției expertiza documentelor a IGPF. Reuniunea experților în domeniu a fost organizată în perioada 23-27 octombrie 2023.

Proiectul „FIELDS (Frontex-INTERPOL Electronic Library Documents System)” presupune transferul structurat de cunoștințe de la specialiști/ experți în documente către utilizatorul final comun-ofițerii în prima și a doua linie, precum și înființarea grupurilor regionale de lucru (ALDO/SLDE) în cadrul Sistemului de documente electronice de biblioteca FRONTEX/ INTERPOL (FIELDS). Sistemul FRONTEX QCC (Quick Check Card) se bazează pe descrierea elementelor de protecție a documentelor de călătorie autentice, tendințele recente de falsificare (analiza riscurilor), modus operandi (alerte de documente), dar și afișează punctele cheie de detectare ale documentelor.

Organizarea celui de-al patrulea atelier a avut drept scop acumularea cunoștințelor în elaborarea și verificarea descrierilor QCC conform modelelor internaționale și cerințelor FRONTEX cu extinderea ulterioară a bazei de date FIELDS în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră, combaterea fraudei documentare și efectuarea schimbului de informații. De asemenea, contribuția esențială la dezvoltarea bazei de date FIELDS cu descrierea elementelor de securitate ale documentelor eliberate de Republica Moldova.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share