Alte știri

Un nou lot demonstrativ de viță de vie a fost inaugurat la Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău a fost inaugurat astăzi, un nou lot demonstrativ de viță de vie ce va fi utilizat în scop didactic pentru dezvoltarea capacităților practice ale studenților ce studiază sectorul vitivinicol.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Valoarea totală a investițiilor pentru înființarea sectorului didactic a fost de 120 mii de lei. Din suma totală 32 000 de lei constituie valoarea materialului săditor donat de Proiectul Cehiei „People Need Moldova”, iar alte 88 000 de lei constituie contribuția Centrului de Excelență.

Lotul demonstrativ de viță de vie a fost înființat în anul 2018, pe o suprafață de circa 1 ha, unde 60% din soiurile plantate sunt pentru vin, iar alte 40% sunt soiuri de masă. Lucrările de plantare, instalare, lucrări agrotehnice, au fost executate de elevii specialităților vitivinicole și profesorii de specialitate ai instituției.

La ceremonia de inaugurare a lotului didactic au participat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Mihail MACHIDON, care a precizat că această suprafață de plantație de viță de vie este un model atât pentru elevii ce studiază la Centrul de Excelență, cât și pentru viticultorii din țară, dat fiind faptul că pe acest lot demonstrativ vor fi desfășurate seminare, traininguri, concursuri pentru aplicarea tehnologiilor moderne și dezvoltarea abilităților practice în corespundere cu cerințele actuale.

La eveniment au mai participat Rodica Reșitca șef Serviciul știință, educație și extensiune rurală și Valeriu Cibotari, consultant principal Serviciul politici și reglementări în domeniul produselor sectorul vitivinicol  și băuturilor a MADRM alături de colectivul Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău.

Citește și: Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău a beneficiat de un lot de inventar tehnic pentru îngrijirea viței de vie

 

loading...

Comments are closed.