Alte știri

Un nou maraton de vaccinare în capitală. Când va fi organizat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinarea continuă în capitală. Primarul general al capitalei Ion Ceban spune că la 20 iunie va organiza încă un maraton de vaccinare unde va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii în data de 28-30 mai.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Specialiștii ne spun că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului. Actualmente avem o mare oportunitate, când având o incidență extrem de mică de COVID-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți – să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică. Rata de vaccinare în mun. Chișinău constituie cca 20%, comparativ cu cca 11% la nivel național”, a precizat Ceban.

Edilul afirmă că în cele cca 2,5 luni de la demararea vaccinării, acoperirea vaccinală este încă foarte modestă.

„Cele 5 Asociații Medicale Teritoriale, cu Centrele Medicilor de Familie din subordine, Centrele de Sănătate din suburbii și Centrele medicale private care acordă servicii de asistența medicală primară sunt implicate plenar în vaccinarea anti-COVID a populației din municipiu. În municipiu sunt desfășurate 70 Puncte de vaccinare, un Centru Municipal de Vaccinare și două puncte mobile de vaccinare.

De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie sunt organizate echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă. Mun. Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare”, punctează primarul.

Ion Ceban subliniază că toate aceste proiecte municipale de extindere a vaccinării, vor rămâne operaționale atât timp cât va fi necesar, cu siguranța vor activa deplin pe perioada de vară.

loading...

Comments are closed.