Actualitate

Un nou mesaj de la OMS: Masca nu este obligatorie în transportul public, dacă ești sănătos

Pinterest LinkedIn Tumblr

În toate orașele lumii sunt impuse diverse măsuri pentru a limita apropierea și contactul fizic între oameni, în scopul prevenirii și încetinirii pandemiei COVID-19.  Cu toate acestea, multe persoane trebuie să circule pentru a ajunge la serviciu, a se aproviziona, a merge la medic, dar și pentru a acorda sprijin persoanelor vulnerabile. Organizația Mondială a Sănătății a venit din nou cu câteva recomandări pentru cei care au necesitatea de a se deplasa pe timp de pandemie. Printre acestea se numără și faptul că masca în transportul public trebuie să fie purtată doar de persoanele bolnave, transmite Telegraph.md

„Dacă sunteți sănătos nu este nevoie să purtați mască în mijloacele de transport în comun. Purtați mască doar dacă tușiți sau stărnutați. Nu trebuie să purtați nici mănușile de cauciuc atunci când mergeți în transport public, deoarece acestea nu previn infecția cu COVID-19,”se arată într-un mesaj publicat de OMS.

Care sunt recomandările de precauție în timp ce vă deplasați?

– Nu circulați dacă aveți febră, tuse sau dificultăți de respirație

– Mergeți cu bicicleta sau pe jos, oricând e posibil

– Respectați-i pe ceilalți pasageri dacă călătoriți cu un autovehicul privat

Dacă folosiți  transportul public evitați orele de vârf,  dacă sunteți sănătos nu este nevoie să purtați mască în mijloacele de transport în comun, respectați distanța fizică, practicați igiena respiratorie, evitați să atingeți balustradele și alte suprafețe, evitați folosirea în comun a taxiurior, când coborâți dintr-un mijloc de transport în comun  sau dintr-un taxi, dezinfectați mâinele cu o soluție pe bază de alcool sau spalați-vă cu apă și săpun cât mai curând, mai recomandă OMS.

loading...

Comments are closed.