Politic

Un nou pas spre independența energetică: Transgaz România a cumpărat Vestmoldtransgaz Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Pavel Filip anunță că va fi semnat certificatul de finalizare a tranzacției de vânzare-cumpărare a Î.S. Vestmoldtransgaz. Astfel cele 180,3 milioane de lei pot fi deja transferate în bugetul Republicii Moldova.

Filip a scris pe pagina sa de Facebook că a avut o discuție sinceră cu prietenii noștri din România, ministrul Economiei Dănuț Andrușcă și directorul Transgaz Ion Sterian.

„Semnăm astăzi certificatul de finalizare pentru tranzacția vânzare-cumpărare a Î.S. Vestmoldtransgaz, ceea ce înseamnă că toate condițiile din contract au fost îndeplinite și cele 180,3 milioane de lei pot fi transferate în buget. Urmează să dăm start licitațiilor și să începem construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, care ne va duce mai aproape de independență energetică”, a scris premierul RM.

Amintim că întreprinderea română „Transgaz” a îndeplinit toate condițiile suspensive convenite în contractul de vânzare-cumpărare a întreprinderii moldovenești „Vestmoldtransgaz”. Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 milioane de euro.

loading...

Comments are closed.