Un nou val de căldură lovește Moldova. Cinci recomandări pentru perioada de caniculă

Un nou val de caldură vine peste Republica Moldova. În zilele următoare, se prevăd temperaturi maxime de 34 grade Celsius. În acest context, Primăria Chișinău anunță că va instala în Capitală corturi anticaniculă, de unde fiecare cetățean poate să se hidrateze cu apă și să ceară ajutor în caz de necesitate.

Astfel, pentru e evita situațiile neplăcute care pot fi cauzate de căldura mare, Redacția Realitatea vine cu cinci recomandări pentru cetățeni:

Mâncare ușoară și echilibrată, consumă alimente ușoare, cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete. Evită mâncărurile grele și bogate în grăsimi, care pot face digestia mai dificilă în timpul căldurii.

Rămâi în locuri răcoroase, petrece timp în locuri umbroase sau climatizate, cum ar fi casele cu aer condiționat, centrele comerciale sau bibliotecile publice.
Ai grijă de cei vulnerabili, verifică în mod regulat persoanele în vârstă, copiii mici și pe cei cu probleme de sănătate, deoarece aceștia sunt mai sensibili la efectele negative ale căldurii extreme.

Fii atent la simptomele de căldură excesivă, află care sunt semnele de epuizare din cauza căldurii, cum ar fi amețeli, greață, dureri de cap sau puls rapid. Dacă ai aceste simptome, caută imediat un loc răcoros și odihnește-te, iar dacă este necesar, caută ajutor medical.

Asigură-te că ai la îndemână o umbrelă, o pălărie, o pereche de ochelari, o sticlă de apă și alte articole esențiale pentru astfel de vreme.

Municipalitatea urmează să instaleze punctele cu apă potabilă în cele mai aglomerate zone ale orașului până la sfârșitul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de luni, 17 iunie curent.

Total
0
Shares
Total
0
Share