Un “număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza

Un “număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţa armata israeliană, informează AFP, sursă preluată de agerpres.ro

“Locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Fâşia Gaza li s-a cerut să rămână în locuinţele lor”, a adăugat armata.

Zeci de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţa, punând capăt unui armistiţiu în linii mari respectat, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai.

Tirurile, trase din mai multe zone din Fâşia Gaza, au început înainte de orele 06:30 (03:30 GMT) şi continuau aproape 45 de minute mai târziu.

În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în adâncul teritoriului, în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

Sirenele au răsunat şi la Ierusalim, unde un jurnalist al AFP a observat două explozii pe cer, caracteristice unei interceptări de rachete de către apărarea antiaeriană israeliană.

Potrivit unor jurnalişti ai AFP din Fâşia Gaza, mai multe sute de rachete au fost trase la primele ore ale dimineţii de sâmbătă din Gaza spre Israel.

O femeie a fost ucisă sâmbătă dimineaţa în Israel, de o rachetă trasă dinspre Fâşia Gaza, a anunţat Magen David Adom, echivalentul Crucii Roşii.

O femeie de circa 60 de ani a fost ucisă “de o lovitură directă” şi alte 15 persoane au fost rănite în sudul Israelului, a precizat Magen David Adom.

O rachetă a căzut peste oraşul Yavne, la sud de Tel-Aviv, unde un bărbat a fost rănit uşor de schije, potrivit Magen David Adom.

În mai, Israelul lansase o ofensivă împotriva Jihadului Islamic palestinian din Fâşia Gaza, declanşând un război de cinci zile între armata israeliană, Jihadul Islamic şi alte grupări armate din acest teritoriu, război ce s-a soldat cu moartea a 34 de palestinieni şi a unei israeliene.

Peste o mie de rachete au fost de atunci trase dinspre Fâşia Gaza asupra Israelului, majoritatea interceptate de sistemul de apărare antiaerian israelian. La rândul său, Israelul şi-a înmulţit loviturile aeriene asupra micului teritoriu.

Hamas, care preluase puterea în Gaza în 2007, se ţinuse la distanţă de conflict.

Total
0
Shares
Total
0
Share