Alte știri

Un oficial din Belgia a dezvăluit prețul vaccinului anti-COVID-19 al Pfizer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat al Belgiei, Eva De Bleeker, a publicat pe contul său de Twitter un tabel cu numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 cumpărate de Guvern şi preţul total achitat, după ce Parlamentul a negociat mai bine de 30 de ore. Postarea a fost ştearsă ulterior.

Elisabeth Schraepen, purtătorul de cuvânt Pfizer, a declarat pentru cotidianul belgian, Le Soir, că astfel de detalii sunt strict confidenţiale: „Aceste preţuri sunt confidenţiale, conform clauzei din contractul cu Comisia Europeană”.

În tabelul postat pe Twitter, de Eva De Bleeker, Guvernul belgian a plătit 12 euro pentru doza de vaccin Pfizer-BioNTech şi, în total, au fost achiziţionate aproximativ 5 milioane de doze.

Surse din Comisia Europeană au declarat pentru Reuters că Uniunea Europeană agrease un preţ stabil pentru vaccin, de 15.5 euro/ doză.

”Nu putem comenta în acest moment, tot ce ţine de vaccin şi preţurile practicate sunt date confidenţiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Totodată, Asociaţia Generală a Industriei Medicamentelor din Belgia a confirmat că o astfel de scăpare în mediul public este ”o gravă abatere de la bunele practici ale guvernării, dar şi o încălcare a contractului cu firma producătoare”.

loading...

Comments are closed.