Actual

Un ofițer al sectorului de Poliție Botanica, reținut de CNA pentru o mită de 2500 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un ofițer superior din cadrul sectorului de poliție Botanica a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către CNA și procurori într-o cauză de corupere pasivă. Polițistul este bănuit că ar fi estorcat de la un bărbat 3500 de euro pentru a-l scuti de răspundere penală într-un dosar pornit pe huliganism. Potrivit denunțătorului, angajatul Poliției l-ar fi telefonat recent ca să-i propună o înțelegere pe marginea materialelor în care figura declarantul.

Mai exact, denunțătorul a ajuns să fie cercetat de Poliție după o încăierare cu un bărbat, produsă în fața unui club de noapte și soldată cu internarea victimei în spital. În timpul încăierării, acesta i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri, provocându-i leziuni corporale. Ca urmare, victima a apelat la serviciul 112, solicitând intervenția unui echipaj de poliție.

După ce materialele au ajuns la sectorul de Poliție Botanica, polițistul l-ar fi contactat pe denunțător, cerând 3500 de euro în schimbul calificării actului de huliganism ca și contravenție. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, a fost transmisă prima tranșă de 2500 de euro. Transmiterea a avut loc în adiacentul unei stații de alimentare din capitală, iar cazul a fost documentat cu mijloace speciale. Astăzi, în urma perchezițiilor desfășurate, polițistul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și aplicarea unei amenzi penale.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

loading...

Comments are closed.