Un ofițer de poliție a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție. Ar fi acceptat 2500 € pentru mușamalizarea unui caz

Un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției a fost reținut, astăzi, într-un dosar de trafic de influență, de către Direcția Generală Teritorială Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție. Polițistul este bănuit că ar fi acceptat 2500 de euro de la o femeie pentru a influența mușamalizarea unei cauze în care aceasta ar fi avut statut de bănuită.

Potrivit materialelor acumulate, polițistul ar fi dat promisiuni că poate influența persoane publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani, precum și procurori, care gestionează cauza, să o scoată pe femeie de sub urmărire penală. Omul legii ar fi pretins și primit suma de 2500 de euro în schimbul influențării persoanelor responsabile.

Astăzi, ofițerii DGT Nord și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții în automobilul personal şi la domiciliul bănuitului, de unde au fost ridicate mijloace financiare și purtători de informație. În urma acțiunilor de urmărire penală, ofițerul de poliție a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share