Alte știri

Un ofițer nord-coreean a fost executat pentru că a mărit rația de mâncare a soldaților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un ofițer de rang înalt din armata poporului nord-coreean a fost executat recent pe baza acuzațiilor de abuz de autoritate și de implicare în acte anti-partid, au declarat surse pentru Daily NK.

Ofițerul executat se numea Hyon Ju Song, care a deținut oficial funcția de director al diviziei de inspecție a Biroului general al serviciilor Armatei Populare. Bărbatul ar fi fost învinovățit de instigare la nesupunere față de regimul de la Phenianm scrie ProTV.

″În timp ce verificăm livrările de țiței pentru stația de lansare prin sateliți Sohae în timpul inspecțiilor cuprinzătoare ale aprovizionării din timpul războiului pe 10 aprilie, Hyon a spus:” Nu mai trebuie să suferim și să ne strângem centurile pentru a face rachete sau arme nucleare”, a mai declarat sursa.

“El a dat instrucțiuni pentru a trimite o tona de combustibil, 580 kg de orez și 750 de kg de porumb ofițerilor militari la stația de lansare și familiilor lor. Acesta a fost considerat un act anti-partid care încalcă cele zece principii pentru stabilirea unui sistem de ideologie al partidului”.

Hyon a fost considerat responsabil pentru faptul că nu a păstrat secretul în ceea ce privește afacerile instituțiilor de partid, militare și guvernamentale, arătând generozitate prin distribuirea de materiale neautorizate și prin denaturarea ideologiei partidului. Ofițerul a fost împușcat cu 90 de gloanțe.

Potrivit unei surse separate din Pyongyang care a confirmat incidentul, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a fost irațional când a primit rapoarte despre incident și a ordonat execuția lui Hyon, afirmând: “Trebuie să strângem sursa de otrăvire ideologică.”

loading...

Comments are closed.