Politic

Un ONG afiliat PAS și Maiei Sandu caută ”experți” cu sau fără experiență și cunoștințe în anumite domenii

Pinterest LinkedIn Tumblr

WatchDog.MD, care este un ONG afiliat PAS și Maiei Sandu, caută ”experți” cu sau fără experiență și cunoștințe în anumite domenii, iar candidații trebuie să-și prezinte CV-urile până la sfârșitul lunii curente.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ai obosit de oameni care doar pretind că sunt experți și se dau cu părerea la televizor? Vino alături de echipa WatchDog.MD să oferim publicului explicații relevante și expertiză reală, bazată pe cunoștințe și standarde înalte de calificare! Dacă ai cunoștințe și ambiții, noi te vom face vedetă!”, scrie în anunțul asociației.

Candidații pot fi persoane cu experiență sau începători cu cunoștințe avansate în unul din domeniile menționate mai sus. Esențială este dorința de implicare și creștere în carieră. Angajarea poate fi cu un program parțial de ocupare sau full-time. Sunt eligibili pentru angajare part-time și candidații stabiliți peste hotare pentru muncă sau studii. Importantă este motivarea de implicare și creștere în carieră, dar și dorința de a participa în dezbaterea publică și informarea publicului larg pe subiecte importante de politici publice. Preferință va fi acordată candidatelor femei și celor cu experiență de muncă în sectorul public”, scrie în același anunț de selectare a ”experților”.

Potrivit legislației naționale, expertul este o persoană calificată și abilitată să efectueze expertize și să formuleze concluzii în specialitatea în care este autorizată, cu privire la anumite fapte, circumstanțe, obiecte materiale, fenomene și procese, organismul și psihicul uman, şi care este inclusă în Registrul de stat al experților judiciari.

Referitor la acest subiect, un specialist din România a declarat că nu-și permite să se numească expert chiar dacă are o experiență de câteva decenii într-un anumit domeniu, mai cu seamă că în țara vecină nu există vreo instituție care să acorde acest statut de ”expert”.

Pe de altă parte, în Republica Moldova au fost inventați diferiți experți în domenii politice, economie și altele, ei fiind promovați cel mai des de către presa afiliată puterii actuale, cu achitarea remunerației prin intermediul Ambasadei SUA, Delegației UE și a altor donatori străini.

loading...

Comments are closed.