Un pasager al rutei regulate „Chișinău – București” a fost depistat cu acte falsificate

Un pasager al rutei regulate „Chișinău – București” a fost depistat cu acte falsificate. În bagajul personal avea dosit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile Azerbaidjanului, ce nu corespundea unui act autentic. Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte.

Astăzi, 8 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, la ora 00:30 s-a apropiat pentru formalitățile de ieșire din Moldova un autocar de rută și conform procedurilor, pasagerii supuși controlului de rigoare. În baza analizei de risc, un cetățean al Georgiei de 36 de ani a fost trecut pentru controlul suplimentar. Ca urmare, în bagajul acestuia a fost depistat un permis de conducere azer, care ar fi emis pe numele său pentru mai multe categorii de conducere. Cercetarea amănunțită a documentului, cu tehnica specială, s-a stabilit că permisul conține indici de falsificare.

La cele constatate, străinul a comunicat că permisul dat l-a perfectat în 2018, în Federația Rusă, după ce documentul original i-a fost ridicat pentru o încălcare de circulație rutieră. Ar fi achitat 25 de dolari pentru a intra în posesia permisului nou. Totodată, tânărul a precizat că de la începutului războiului în Ucraina s-a aflat în Polonia, după care a decis să se întoarcă în Ucraina pentru a-și lua permisul dat și ulterior să-l folosească la locul de muncă, în Polonia.

Actul falsificat a fost ridicat și va fi transmis spre expertiză. Cetățeanului străin i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share