Externe

Un pedagog dintr-un sat din Kenya a primit un milion de dolari și premiul de cel mai bun profesor al anului 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peter Tabichi, are 36 de ani și activează ca profesor într-o școală rurală din Kenia. Acesta a devenit laureatul premiului anual „Global Teacher Prize”, ce se decernează celui mai bun profesor din acest an. Împreună cu statueta, profesorul a primit și un milion de dolari, transmite BBC.com.

Profesorul din satul kenian Pwani, donează 80% din salariul său copiilor nevoiași. Acesta le cumpără uniformă școlară și manuale copiilor din familiile sărace sau celor orfani. Școala din localitatea sa duce mereu lipsă de bani.

Totodată, Tabichi spune că în școala sa este un mare deficit de profesori. Clasele sunt de 70-80 de oameni. Mulți copii traversează pe jos câte 5-6 kilometri pentru a ajunge la școală. Profesorul spune că deseori merge în vizită la elevii săi care frecventează mai rar orele, acesta încearcă să convingă părinții fetelor care urmează a fi măritate la vârste fragede să le permită să termine școala.

Elevii săi au primit premii naționale și internaționale, inclusiv premiul coroanei britanice în domeniul chimiei. Peter Tabichi a creat un club al cercetătorilor tineri, unde copiii pot să-și creeze propriile lucrări științifice. În anul 2017, 16 din 59 de elevi ai săi au reușit să intre la universitate, iar în 2018 deja 26. Datorită muncii depuse de Peter, școala sa a devenit cea mai bună din țară, iar elevii din ea au șanse de a participa la târgul pentru matematicieni din SUA.

Anul acesta, pentru premiul de 1 milion de dolari au concurat peste 10 mii de profesori din 179 de țări. „Istoria lui Peter trebuie să îi încurajeze pe cei care doresc să devină profesori”, a spus fondatorul acestui concurs, Sunny Varkey.

loading...

Comments are closed.