Alte știri

Un pilot a fost concediat după ce a adus coronavirus într-o țară care nu mai înregistrase infectări din aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un pilot neozeelandez, acuzat că a contaminat doi dintre colegii săi cu coronavirus şi că a fost astfel responsabil pentru prima transmisie locală de COVID-19 înregistrată în Taiwan după luna aprilie, a fost concediat miercuri, a anunţat compania aeriană EVA Air.

Insula Taiwan, care nu a înregistrat niciun caz de contaminare timp de 253 de zile, a raportat joi primul caz de transmitere a coronavirusului pe teritoriul său după aprilie, după ce o femeie taiwaneză care fusese în contact cu pilotul a fost testată pozitiv, transmite Agerpres.

Pilotul a fost de asemenea amendat cu 300.000 de dolari taiwanezi (8.700 de euro) pentru că „nu a spus adevărul” autorităţilor sanitare despre activităţile sale şi persoanele cu care a fost în contact după ce a aflat că era contaminat.

Compania aeriană a subliniat că el a încălcat reglementările privind lupta împotriva pandemiei şi a provocat „grave prejudicii reputaţiei şi imaginii” EVA Air.

Pilotul nu şi-a pus masca în timpul unei misiuni la începutul lunii decembrie când un pilot taiwanez i-a reamintit această obligaţie. Acest pilot taiwanez şi un coleg japonez au fost testaţi pozitiv, potrivit companiei aeriene.

Neozeelandezul ar fi tuşit în timpul unui zbor către Statele Unite pe 12 decembrie. Potrivit autorităţilor, pilotul s-a dus în mai multe locuri în Taiwan, inclusiv două mari magazine. El a susţinut că nu-şi amintea locurile unde a fost şi nu şi-a dezvăluit contactul cu femeia.

Călătorii care sosesc în Taiwan trebuie să respecte o carantină de două săptămâni şi să fie testaţi negativ, ceea ce i-a împiedicat până acum pe purtătorii virusului să-l transmită populaţiei locale.

Pe de altă parte, piloţilor li se cere să respecte doar trei zile de izolare la întoarcerea din curse externe. Autorităţile intenţionează să înăsprească această reglementare.

Taiwanul a înregistrat doar 776 de cazuri de contaminare şi şapte decese la o populaţie de 23 milioane de locuitori.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.