Un pistol pneumatic și acte falsificate, descoperite asupra a doi străini care intenționau să intre în Republica Moldova

 

Un cetățean al Israelului este cercetat pentru tentativa trecerii frontierei având în posesie un pistol pneumatic, iar cetățeanul Armeniei deținea două documente ucrainene falsificate. Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău cercetează cazurile sub toate aspectele legale.

Ieri, 30 octombrie 2022, la cursa Chișinău – Tel-Aviv s-a prezentat israelianul de 32 de ani. În timpul controlului de securitate, polițiștii de frontieră au depistat un pistol pneumatic în bagajul de cală. Arma a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei balistice. În funcție de rezultatul acesteia se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a pasagerului.

O oră mai târziu, pe direcția sosiri în Moldova, la cursa Yerevan-Chișinău a fost depistat cetățeanul Armeniei cu acte falsificate. Străinul de 37 de ani s-a legitimat în baza unui pașaport, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene pe numele său. Din cercetările primare s-a constatat că actul este falsificat. Fiind trecut la controlul de nivelul II, polițiștii de frontieră au descoperit că tânărul deține și un permis de conducere ucrainean, cu semne clare de falsificare. În baza celor constatate, documentele falsificate au fost ridicate, iar persoana a primit refuz de intrare în Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share