Un pistol pneumatic și muniție, camuflate în bagajul unui cetățean al Israelului

Un tânăr din Israel a încercat să treacă frontiera cu un pistol pneumatic și muniție aferentă acestuia. Incidentul a fost înregistrat ieri, 7 ianuarie 2024, în Aeroportul Internațional Chișinău, sensul de ieșire din Republica Moldova.

Pentru procedurile de control a pasagerilor de la ruta „Chișinău-Tel Aviv”, la ora 17:40 s-a prezentat tânărul de 22 de ani. În cadrul controlului de securitate, polițiștii de frontieră au observat în valiza persoanei un obiect asemănător cu arma. La examinarea conținutului s-a stabilit că este un pistol pneumatic, suplimentar depistate două pachete cu zeci de bile din metal și 10 balonașe CO2. La fața locului a intervenit grupa operativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, pistolul și muniția aferentă au fost ridicate și vor fi transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a persoanei.

Total
0
Shares
Total
0
Share