Alte știri

Un polițist de frontieră a refuzat 5000 dolari USA mită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Secției investigații speciale a Direcției regionale ”Sud” a IGPF al MAI, inspector principal, a sesizat Serviciul protecție internă și anticorpuție (SPIA) al MAI, despre tentativa unui bărbat de al mitui.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bănuitul intenționa să-i ofere angajatului Direcției regionale ”Sud” a IGPF al MAI mijloace bănești în sumă de 3000-4000 dolari SUA, pentru ca acesta să nu întreprindă măsuri ce intră în obligațiunile de serviciu și contrar acestora și anume neînregistrarea și nedocumentarea cazului de contrabandă cu eliberarea unităților de transport reținute și a mărfurilor de larg consum depistate în ele fără acte de proveniență, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina.

Astfel, la 27.07.2017, în jurul orelor 16.10, în adiacentul autogării situate pe str. Vasile Lupu, 72, mun. Cahul, de către angajaţii SPIA al MAI în comun cu organul de urmărire penală al DGUP a CNA, bărbatul a fost reţinut în flagrant delict, în timpul transmiterii angajatului Direcției regionale ”Sud” a IGPF, mijloacelor băneşti în sumă de 5000 dolari SUA pentru soluţionarea pozitivă a cazului menţionat supra.

Este de menționat faptul că în urma refuzului angajatului IGPF al MAI de a primi banii promiși în sumă inițială de 3000-4000 dolari SUA, bănuitul a majorat suma până la 5000 dolari SUA.

Pe cazul dat,  de către organul de urmărire penală al DGT ”Sud” a CNA, a fost pornită o cauză penală, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art.325 alin. (2), lit.c) Cod Penal (corupere activă).

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova, iar la moment se petrec acţiunile de urmărire penală necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi implicării altor persoane cu tangenţă la caz.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă și susține astfel de acțiuni, mulțumindu-le polițiștilor pentru integritatea de care dau dovadă și pentru curajul acestora de a declara faptele corupționale!

loading...

Comments are closed.