Un polițist din Strășeni a fost reținut pentru corupție. A cerut 300 de euro mită pentru eliberarea unui autovehicul

În data de 20 iunie 2024, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală pentru corupere pasivă (art. 324 alin. (2) lit. b) din Codul penal).

Potrivit circumstanțelor cauzei, la data de 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni, ar fi promis eliberarea mijlocului de transport, ridicat și plasat la parcarea specializată în urma încălcării Regulamentului circulației rutiere, în schimbul unei recompense ilicite de 300 de Euro.

Astfel, bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de Euro din suma pretinsă.

În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de condamnare definitive.

Total
0
Shares
Total
0
Share