Actual

Un post de salvatori și pompieri asigură securitatea antiincendiară în preajma Centrului COVID de la Moldexpo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un post de salvatori și pompieri asigură securitatea antiincendiară în preajma Centrului COVID de la Moldexpo, din municipiul Chișinău, începând cu dimineața zilei de 5 octombrie. Decizia de instalare a postului a fost luată de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după discuții cu administrația Centrului, pentru evita situațiile de risc pentru pacienți și personal, transmite IPN.

La post activează o gardă formată din patru angajați IGSU din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din Chișinău . Postul va funcționa în regim de 24 de ore pe perioada cât în Centru numărul bolnavilor va fi în creștere.

O decizie similară a fost luată și în primăvara anului 2021, atunci când pe parcursul mai multor luni, salvatorii și pompierii au vegheat siguranța pacienților în regim de 24 de ore.

La începutul lunii octombrie, un incendiu s-a produs în secția Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din orașul Constanța, România, în urma căruia au decedat șapte persoane. În Parlamentul Republicii Moldova, președintele legislativului, Igor Grosu, a solicitat Ministerului Sănătății să inițieze verificări al stării rețelelor electrice în spitalele din Republica Moldova, în special cele în care sunt tratați pacienții bolnavi de COVID-19, pentru a preveni eventualele riscuri de incendii.

loading...

Comments are closed.