Externe

Un preot a jucat la cazino banii de la Parohie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un preot catolic de la o biserică din Germania este anchetat după ce a jucat 120.000 de euro din banii parohiei la jocuri de noroc online, scrie DW.

O purtătoare de cuvânt a diecezei germane din Magdeburg a transmis că preotul, în vârstă de 64 de ani, care lucrează în parohia din Ballenstedt, s-a predat poliţiei şi a recunoscut frauda comisă în faţa şefului diecezei, episcopul Gerhard Feige, scrie Libertatea.ro.

Preotul a fost demis de episcopul Feige de la conducerea parohiei din Ballenstedt, o funcţie pe care a deţinut-o din 2010, şi a spus clar că aşteaptă ca banii sustraşi să fie returnaţi.

Feige a declarat duminică că preotul va trebui să „poarte consecințele legale și canonice” ale acțiunilor sale. „Nici un preot, nici un angajat al bisericii nu are voie să fure fondurile destinate parohiei și să le folosească pentru orice alt scop”, a spus episcopul.

Potrivit unei declarații de pe site-ul eparhiei, preotul și-a recunoscut vinovăția în fața congregației sale după slujba de duminică și a spus că va accepta toate consecințele. Episcopul nu exclude alte măsuri disciplinare, a spus Dieceza.

Autorităţile bisericeşti urmează să decidă dacă i se va permite să-şi continue activitatea în parohie.

 

 

loading...

Comments are closed.