Un procuror a fost prins cu avere nejustificată de peste 800 mii de lei. Acum riscă confiscarea averii și pierderea mandatului

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui procuror prin care s-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 854 785 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de acesta și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada 01.08.2016 – 26.05.2023.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea, prin alt act de constatare, Autoritatea a stabilit încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui primar. Interesul personal al primarului rezultă din relațiile sale în raport cu persoana juridică al cărei fondator este, iar în calitate de administrator figurează fiul acestuia.

Persoanele supuse controlului riscă încetarea mandatelor, a raporturilor de muncă sau de serviciu. Subiecții controlului vor fi decăzuți din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, în condițiile legislației în vigoare, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Persoanele vizate au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sunt definitive.

Actele de constatare pot fi vizualizate integral pe pagina oficială a ANI.

Total
0
Shares
Total
0
Share