Un procuror din Călărași reţinut în flagrant pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea, la data de 09 decembrie 2022, a unui procuror din Procuratura raionului Călărași, fiind bănuit de corupere pasivă. Operaţiunea de documentare şi reţinere a procurorului a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de către Procurorul General, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a condamnatului, aflată spre examinare pe rolul instanței de judecată.

Astfel, acesta, pentru a susține cererea condamnatului, prin gesturi și semne convenționale, a pretins bani ce nu i se cuvin, nespecificând o sumă anumită.

Ulterior, la data de 08 decembrie 2022, după emiterea încheierii de către Judecătoria Strășeni sediul Central, procurorul urmărind scopul neîndeplinirii acțiunilor în exercitarea funcției sale, a pretins de la condamnat suma de 300 Euro, pentru neatacarea cu recurs a încheierii Judecătoriei Strășeni sediul Central, prin care s-a admis cererea condamnatului de reabilitare judecătorească și anularea antecedentelor penale.

Procurorul a fost reţinut pentru 72 de ore după ce a primit mijloacele bănești sub controlul organului de urmărire penală al CNA, fiind plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Total
0
Shares
Total
0
Share