Actual

Un proiect menit să asigure vaccinarea gratuită a populației a fost avizat pozitiv de Comisia juridică, numiri și imunități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu votul majorității membrilor, Comisia juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv Proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de asigurare a procesului de imunizare a populației.

Obiectivul de bază al Proiectului reprezintă asigurarea gratuită cu vaccin anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, documentul atribuie Guvernului dreptul la preemțiune asupra tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 care sunt introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către agenți economici.

Proiectul de lege reglementează serviciile de vaccinare anti-COVID-19 de către prestatorii privați de servicii medicale, precum și oferirea de facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccinul și serviciul de imunizare anti-COVID-19 pentru salariații săi.

La fel, pentru întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate publică, plățile făcute de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciul de vaccinare a salariaților anti-COVID-19 ar urma să fie considerate facilități neimpozabile, acordate de angajator.

Proiectul a fost elaborat și înaintat de deputații Serghei Sîrbu și Ruxanda Glavan. Acesta urmează a fi examinat de celelalte comisii parlamentare permanente și transmis spre dezbatere în plenul Parlamentului.

loading...

Comments are closed.