Un robot ce activa ca funcționar public în Coreea de Sud s-a sinucis după un an de lucru

Un incident neobișnuit a avut loc într-o primărie din Coreea de Sud, unde un robot, angajat ca funcționar municipal, pare să se fi aruncat de la capătul unor scări într-o clădire publică, scrie Agerpres.ro

Primăria locală a raportat evenimentul și a deschis o anchetă pentru a cerceta cauzele acestei căderi, într-o țară cunoscută pentru pasiunea sa pentru robotică.

Robotul android, care a ajutat locuitorii orașului Gumi din centrul Coreei de Sud cu diverse sarcini administrative timp de aproape un an, a fost găsit inert la baza unor scări săptămâna trecută. Un reprezentant al echipei municipale a declarat că robotul era echipat pentru a îndeplini sarcini administrative și era considerat parte integrantă a echipei.

Martorii oculari au relatat că înainte de căzătură, robotul părea să se învârtă în cerc, comportament neobișnuit care a ridicat suspiciuni.

”Părea că robotul avea o problemă, se învârtea ca și cum ceva nu era în regulă”, a declarat oficialul sud-coreean.

Cercetătorii au deschis o investigație
Primăria a anunțat că piesele robotului au fost colectate pentru a fi analizate de compania producătoare, Bear Robotics, o firmă din California.

„Era unul dintre ai noștri, făcea parte din echipa Primăriei”, a spus un alt funcționar, exprimând regretul pentru pierderea colegului robotic.

Presa locală a acordat o atenție deosebită acestui incident, cu unele publicații întrebându-se dacă robotul a fost suprasolicitat. Coreea de Sud este una dintre țările cu cel mai mare număr de pasionați de robotică din lume. Țara are cea mai mare densitate de roboți industriali, cu un android la fiecare zece angajați, conform Federației Internaționale de Robotică.

Incidentul ridică întrebări importante despre interacțiunea dintre oameni și roboți în mediul de muncă și despre limitele tehnologiei în condiții de stres și suprasolicitare. Ancheta în curs va oferi răspunsuri suplimentare despre ce a dus la acest eveniment neobișnuit și tragic.

Total
0
Shares
Total
0
Share