Social

Un sat din raionul Vulcănești este terorizat de mistreți: Ziua e liniște, dar noaptea se începe groaza!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulţi locuitorii ai satului Cişmichioi, raionul Vulcăneşti, se plâng că mistreţii le distrug culturile agricole. Potrivit sătenilor, problema există de ani buni, iar în sezonul de recoltare e cea mai gravă situaţie, transmite publika.md.

Anatol Duloglu activează împreună cu părinţii la o întreprindere care gestionează 700 de hectare de terenuri însămânţate cu diverse culturi. Potrivit fermierului, cel mai mult au avut de suferit lanurile de porumb. „Circa 20 de procente din roadă au fost distruse, dar până la recoltare planta mai are ceva timp. În fiecare noapte, animalele sălbatice provoacă pagube”, a spus Anatol Duloglu, agricultor.
 
În aceeaşi situaţie se află Constantin Şider. Fermierul deţine opt hectare de pământ. El se plânge că anul acesta va strânge mai puţină roadă de pe lanurile de porumb. „Problema în ceea ce priveşte animalele sălbatice durează de mult timp. Noi nu putem face nimic, pentru că în apropiere este hotarul cu Ucraina, iar mai jos este un iaz. Aşa s-au creat condiţii favorabile pentru înmulţirea mistreţilor. Nimeni nu ştie însă numărul lor. Porcii sălbatici aduc pagube enorme câmpurilor care se află în apropiere”, a menţionat Constantin Şider, agricultor.
 

Sătenii susţin că nu o singură dată au văzut cum porcii sălbatici dau iama în câmp: „I-am văzut cum treceau pe aici cu zecile. Sunt mulţi mai ales pe lângă lac şi acolo pe la ferme”.

loading...

Comments are closed.