Alte știri

Un savant din Moldova a găsit medicamentul împotriva cancerului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un savant moldovean împreună cu echipa sa a descoperit medicamentul împotriva cancerului.

Aurelian Gulea este îndrăgostit de chimie încă de pe băncile școlii. Și-a continuat drumul apoi la Universitatea de Stat. A trecut aproape 50 de ani, de când a absolvit facultatea, timp în care a făcut peste 200 de invenții utile pentru societate. „Am avut o stagiune de jumătate de an de la guvernul Canadei la universitatea Laval Quebec unde am lucrat într-un laborator de cercetări de performanță pentru obtinerea drogurilor, leacurilor sau medicamentelor, contra cancerului”, a spus chimistul, savant Aurelian Gulea.

Are în spate o echipă întreagă de specialiști, împreună testează un medicament ce ar putea trata cancerul. „Ceea ce am descoperit noi este că ele se întrebuințează în cantități mici, miligrame și în al doilea rând sunt selective adică omoară numai celulele de cancer și nu și cele sănătoase”, a zis chimistul, savant Aurelian Gulea.

În câțiva ani medicamentul va putea fi administrat pacienților bolnavi de cancer, acum preparatul este testat pe animale. „ADN-ul recunoaște această moleculă ca a sa o ia, interacționează și dă să o înmulțească să facă replică când a făcut acest lucru adică nu a luat ce trebuie și moare”, a afirmat chimistul, savant Aurelian Gulea.

În Republica Moldova, peste 48 de mii de oameni suferă de cancer, iar alți peste șase mii decedează anual. Dacă cercetările vor avea rezultate pozitive, invenția savantului Gulea ar putea revoluționa lumea medicală și salva numeroase vieți.

loading...

Comments are closed.