Un șef de subdiviziune din cadrul MAI a fost constatat cu diferență vădită de peste 250 mii de lei

Autoritatea Națională de Integritate a efectuat controlul în privința unui funcționar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmare sesizării din partea Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a ministerului. Inspectorul de integritate a constatat o diferență vădită în mărime de 252254,13 lei între proprietatea dobândită și veniturile obținute de subiectul declarării și membrii familiei sale pe parcursul anului 2014.

În altă procedură de control în privința unui conducător al instituției publice a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Acesta a admis conflicte de interese semnând cu propria persoană două contracte privind închirierea automobilului ce îi aparține, fiind beneficiar al mijloacelor bănești. Abaterea comisă urmează a fi examinată sub aspect contravențional.

De asemenea, a fost emis un act de constatare prin care s-a stabilit încălcarea regimului juridic al restricțiilor în privința unui fost inspector din cadrul Agenției pentru Supravegherea Tehnică, care nu a respectat restricția de angajare pe parcursul unui an. Încălcarea s-a manifestat prin angajarea acestuia într-o funcție în cadrul unui SRL asupra căruia, anterior, subiectul controlului a avut atribuții de control și supraveghere, fiind angajat al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Și în acest caz urmează a fi aplicată sancțiunea contravențională.

De menționat că, subiecții au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sunt definitive.

Total
0
Shares
Total
0
Share