Un șef din cadrul Poliției de Frontieră, care ar fi condus în stare de ebrietate, va fi suspendat din funcție

Șeful Direcției de Investigare a Criminalității Transfrontaliere (DICT) din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Incidentul a avut loc în cursul nopții trecute, în jurul orei 00:22, la intersecția străzii Calea Basarabiei cu strada Lunca Bîcului din capitală, scrie pulsmedia.md

Individul în cauză este identificat ca fiind Nicolae Valentin, șeful DICT al IGPF.

Nicolae Valentin ar fi fost la volanul unui vehicul de serviciu, un Toyota Land Cruiser, care a fost observat circulând în mod hazardat de către alți participanți la trafic pe strada Grădina Botanică. Martorii au sesizat autoritățile prin intermediul Serviciului Unic de Urgență 112, iar ulterior, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) l-a oprit pe Nicolae Valentin.

De menționat că acest incident s-a petrecut în afara orelor de serviciu, când Nicolae Valentin era în civil, dar la volanul mașinii IGPF.

La solicitarea autorităților, Nicolae Valentin a fost supus testării cu aparatul Drager, rezultatele indicând o concentrație de 0,76 mg/l de alcool în aerul expirat.

”Poliția de Frontieră s-a autosesizat pe cazul dat și a fost pornită o anchetă de serviciu. În perioada desfășurării anchetei, angajatul IGPF va fi suspendat din funcție”, a precizat, la solicitarea telegraph.md, Serviciul de presă al IGPF.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share