Externe

Un senator filipinez a avertizat că pentru cei care răspândesc fakenews-uri că există „saci pentru trupuri”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii care răspândesc „fake news” despre coronavirus în Filipine au primit un avertisment îngrozitor – există „saci pentru trupuri” (saci în care sunt puse cadavrele) care vă așteaptă, spune senatorul din filipinez Bong Go, citat de publicația britanică Mirror, citat de Ziarul Național, citat de Telegraph.

Un senator filipinez a făcut amenințarea după ce renumitul președinte al țării, Rodrigo Duterte, a declarat că cei care încalcă regulile de carantină din Covid-19 vor fi „împușcați”.

Senatorul Bong Go a stârnit furie când a făcut observația în urma reportajelor TV potrivit cărora spitalele au rămas fără saci în care să fie puse persoanele decedate.

El le-a spus jurnaliștilor că are saci pentru trupurile celor „dependenți de droguri sau care răspândesc fake news”.

Comentariul senatorului – care este un aliat apropiat al președintelui – a stârnit un val de condamnare pe scară largă.

Mung Yu Hah, directorul regional adjunct al campaniilor Amnesty International, a cerut guvernului să înceteze amenințările cu moartea.

Mung a spus: „Această retorică periculoasă trebuie să se oprească acum.”

„Un astfel de limbaj periculos nu este niciodată acceptabil. Venind atât de curând după ordinul alarmant de „împușcare pentru ucidere” al președintelui Duterte, acesta este un model clar de incitare care este în concordanță cu ostilitatea generală a guvernului față de drepturile omului.”

Citește și: ANALIZĂ // Cât i-a costat pe europeni externalizarea în China a producţiei vitale de echipamente sanitare

loading...

Comments are closed.