Externe

Un stat din SUA vrea să introducă amenzi pentru pietonii concentrați la smartphoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pamela Lampitt, o politiciană din New Jersey, vrea să interzică trimiterea de mesaje în timpul mersului și să îi amendeze pe cei care vorbesc la telefon fără un dispozitiv hands-free când sunt la plimbare. Amenda pentru astfel de comportament ar fi de până la 50 de dolari și 15 zile de pușcărie.

Totodată, o inițiativă similară se dorește a fi implementată în Hawaii, acolo însă amenzile se pot ridica până la 250 de dolari. În primul caz, fondurile obținute din amenzi, aproape jumătate ar putea redirecționate către educația pentru siguranța traficului rutierului.

„Pietonii distrați, ca și șoferii distrați prezintă un potenția pericol pentru ei, dar și pentru șoferi. O persoană care este distrasă de telefon atunci când traversează strada este la fel de periculoasă ca și cineva care traversează neregulamentar, și ar trebui pedepsită cel puțin cu aceeași sancțiune”, a decarat oficialul potrivit Mashable.

Propunerea a venit din partea democratei Pamela Lampit din New Jersey. Aceasta a insistat că trebuie de penalizat pe cei care au un comportament risccant.

loading...

Comments are closed.