Un tânăr a fost condamnat la 10 ani și jumătate de închisoare, dar a fugit înainte să afle sentința. Detalii despre caz

La data de 3 noiembrie 2023, procurorii au obținut o nouă sentință de condamnare într-o cauză penală de abuz sexual împotriva minorilor.

Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea acțiunilor cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite cu bună-știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani (infracțiune prevăzută de art.172 alin.(3) lit.a) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 10 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă, cu luarea sub strajă a inculpatului din sala de judecată. Acesta a părăsit sediul instanței în timpul deliberărilor, fiind reținut ulterior de polițiști și plasat în arest.

În cadrul urmării penale s-a constatat, că inculpatul, la 20 iulie 2020, pe timpul amiezii, aflându-se în apropierea gospodăriei sale și fiind sub influența alcoolului, văzând-o pe vecina sa minoră în vârstă de 6 ani singură în stradă, a luat-o în brațe și a dus-o la el în casă.

Apoi, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea de a se apăra a victimei din cauza vârstei fragede, a săvârșit în privința acesteia acțiuni cu caracter sexual neconsimțite.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința este cu drept de contestare cu apel în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share