Un tânăr a fost condamnat la închisoare pentru violență în familie împotriva fiului său vitreg

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Cahul, a fost posibilă obținerea unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 24 de ani, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie (art.201/1 al.(2) lit.a) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Cahul, sediul Central din 26 ianuarie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la 12 mai 2023, în jurul orei 10 dimineața, aflându-se la domiciliul său amplasat în raionul Cahul, împreună cu soția lui și fiul său vitreg, care la acel moment avea 1 an și 9 luni, din motiv că minorul a făcut necesitățile fiziologice în pantaloni, i-a aplicat ultimului lovituri cu palma în zona feselor, capului și urechii stângi. Drept urmare, i-a cauzat minorului, conform raportului de expertiză judiciară: echimoză pe cap din dreapta, echimoză în regiunea temporală stângă, echimoză pe pavilionul urechii stângi, echimoze pe față din dreaptă, echimoză masivă în regiunea lombară cu trecere pe ambele fese, care condiționează dereglarea sănătății de scurtă durată și se califică ca vătămare ușoară.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share