Social

Un tânăr a fost reținut, după ce a spart două magazine de la Orhei și a furat mai multe bunuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr de 25 de ani a fost reținut de poliție, după ce a sustras din două magazine din orașul Orhei bunuri în valoare de circa 50.000 de lei.

Primul furt a avut loc în noaptea de 14 spre 15 martie. Suspectul prin forțarea geamului de termopan a pătruns în magazinul situat pe strada Scrisului Latin din orașul Orhei, de unde a furat un laptop, precum și alte bunuri în sumă totală de 25.055,54 de lei.

Cel de al doilea furt a avut loc în noaptea de 19 spre 20 martie când invividul a pătruns într-un magazin de pe strada Ștefan cel Mare și a furat un notebook și un stick cu licență, cauzând proprietarului un prejudiciu în sumă totală de 23.500 de lei.

În urma măsurilor întreprinse pe data de 22 martie, polițiștii din Orhei au stabilit identitatea persoanei. Aceasta a fost localizată și reținută pentru 72 de ore.

Este vorba despre un bărbat, fără loc permanent de trai, anterior judecat. Suspectul era anunțat în căutare din octombrie 2021 și condamnat de Judecătoria Chișinău (Sediul Buiucani) la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Ieri în urma percheziției autorizată de Procuratura Orhei, în locuința pe care acesta o închiria împreună cu concubina sa, au fost depistate și ridicate obiecte și bunuri care au importanță probatorie în cauzele penale investigate.

Suspectul este cercetat penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.