Un tânăr a fost reținut pentru mită de aproape 700 de euro. Ce urma să facă în schimbul banilor

Un bărbat de 29 de ani, angajat al Întreprinderii pentru silvicultură Edineț, a fost reținut în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, în urma primirii unei recompense ilicite de 550 de euro, cerută de la un tânăr pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere de categoria B, transmite Telegraph.md

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra examinatorilor din cadrul Secției pentru Înmatricularea Transporturilor și Calificarea Conducătorilor Auto și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice în schimbul sumei de 550 de euro și 2000 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Ulterior, bărbatul a fost documentat în timpul primirii a 2000 de lei și, respectiv, a ultimei tranșe de 550 de euro, moment în care a fost reținut în flagrant pe traseul Edineț-Briceni.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

Citește și: 500 euro pentru un permis: Un bărbat din Bălți a fost reținut de CNA pentru mită

Total
0
Shares
Total
0
Share