Alte știri

Un tânăr cercetat penal pentru falsificarea actelor și dat în căutare națională, identificat și reținut pentru 72 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un locuitor al raionului Căușeni, cercetat penal pentru falsificarea mai multor acte de identitate, a fost identificat și reținut ca urmare a măsurilor speciale de investigații, întreprinse de către polițiștii de frontieră. Tânărul se afla în căutare națională după ce a evitat, în repetate rânduri, să se prezinte în fața autorităților pentru a fi audiat. 

Astfel, în baza informațiilor operative, acumulate de către ofițerii de investigații din cadrul IGPF, au fost demarate cercetări pe marginea identificării și reținerii moldoveanului de 25 de ani. Cauza penală a fost inițiată în anul 2020, tânărul fiind învinuit pentru falsificarea mai multor acte de identitate, potrivit art.361 al.(2) al Codului Penal al Republicii Moldova.

În data de 3 februarie curent, angajații Direcției investigații speciale au acționat conform atribuțiilor de serviciu și în raionul Anenii-Noi au reținut persoana respectivă. De notat că bărbatul nu este la prima sa abatere de la lege, acesta figurează și în alte cauze penale.

La audieri, persoana a comunicat că în tot acest timp s-a aflat pe teritoriul Republicii Moldova, însă a ignorat cerințele oamenilor legii.

În repercursiune, bărbatul a fost escortat la Procuratura raionului Hîncești, în vederea desfășurării acțiunilor de urmărire penală. Conform deciziei primare, tânărul a fost plasat în Izolatorul Inspectoratului de Poliție Hîncești până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

loading...

Comments are closed.