Alte știri

Un tânăr de 25 de ani, învinuit de furt din automobil. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 25 de ani locuitor a mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii Secției de investigare infracțiuni a Inspectoratului sectorului Râșcani, pentru comiterea unui furt din automobil.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cazul a avut loc pe data de 26 iunie, în timp ce individul se afla pe str. Socoleni, prin acces liber a pătruns în automobilul ce era parcat la rampa unui supermarket de unde a sustras telefon mobil de marca ,,Nokia”, un portmoneu în care se aflau mijloace financiare și actele de identitate.

Polițiștii Inspectoratului sec. Râșcani au fost alertați de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, comunicând despre sustragerea bunurilor materiale ce îi aparțin. La fața locului bărbatul a comunicat forțelor de ordine că a parcat automobilul la rampa magazinului pentru a descărca marfuri iar ulterior a depistat lipsa bunurilor materiale. Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 3 100lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul pătrunderii și sustragerii din automobil, acestia fiind analizate de către polițiști.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine individului a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Tânărul s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.