Social

Un tânăr din Briceni a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru șantaj

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 03 octombrie 2022, un tânăr în vârstă de 28 ani, originar din raionul Briceni, fiind constatată temeinicia și probarea acuzațiilor susținute de către procurori, a fost condamnat la 12 ani închisoare și amendă în mărime de 150 000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj (art. 189 alin. (3) din Codul penal).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Conform acuzațiilor aduse de către procurori, bărbatul este învinuit că, în perioada septembrie-noiembrie 2020, acționând în interes material, de comun acord cu alte persoane neidentificate, utilizând pe rețelele de socializare un profil fals, sub pretextul stabilirii unor relații prietenești și amoroase, fiind ajutat de alte persoane, i-a cerut victimei suma de 90 000 de lei, amenințând-o cu răspândirea unor poze și secvențe video cu caracter intim ale ultimei, prin plasarea acestora pe rețelele de socializare.

Precizăm că, în perioada comiterii infracțiunii făptuitorul deja își ispășea pedeapsa într-un penitenciar din țară, pentru comiterea unor infracțiuni similare.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat, iar judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (364/1 din Codul de procedură penală).
În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.
Mai mult, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului material și moral cauzate în mărime de 65 650 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.