Un tânăr din Chișinău a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un tânăr de 25 de ani din capitală, acuzat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari, a fost la 8 ani de închisoare. Inculpatul a pledat nevinovat. Acesta s-a eschivat de la prezentarea în instanța de judecată, fiind anunțat în căutare.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, până la 02 decembrie 2020, se îndeletnicea cu comercializarea drogurilor, procurându-le de la persoane neidentificate. În urma unei percheziții corporale de la acea dată, asupra inculpatului a fost depistat şi ridicat un pachet cu substanţă stupefiantă „PVP” în cantitate de 1,95 grame şi un pachet de substanţă stupefiantă „marijuana” în cantitate de 0,85 grame.

La fel, în rezultatul cercetării apartamentului închiriat de inculpat, s-au depistat: substanţa „PVP” în cantitate de 43,16 de grame, substanţa psihotropă de tip „amfetamină”, în cantitate de 7,61 grame, „marijuana” în cantitate de 19,27 grame, cântar electronic pe care, conform raportului de expertiză au fost găsite particule de „PVP” și un alt cântar electronic pe care au fost depistate urme de „heroină”.

Conform Listei substanţelor stupefiante, psihotrope şi a plantelor care conţin astfel de substanţe, depistate în traficul ilicit, precum şi cantităţile acestora, aprobată prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 79 din 23 ianuarie 2006,

„PVP” este inclusă în categoria substanţelor stupefiante, iar cantitatea ce depăşeşte cuantumul de 1 gram reprezintă proporţii deosebit de mari, substanţa „amfetamină” este inclusă în categoria substanţelor psihotrope, iar cantitatea ce depășește 1 gram reprezintă proporţii deosebit de mari.

„Marijuana” este inclusă în categoria substanţelor stupefiante, iar cantitatea cuprinsă între 2 și 500 de grame, reprezintă proporţii mari.

Total
0
Shares
Total
0
Share