Social

Un tânăr din Chișinău a amăgit poliția că i s-a furat telefonul. Acum nu e bucuros – iată ce riscă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr riscă amendă de 32 500 lei, după ce a anunțat polițiștii capitalei că i-a fost furat telefonul într-un microbuz, dar în realitate acesta l-a pierdut.

Tânărul de 24 ani s-a adresat după ajutor poliţiştilor sectorului Râșcani în seara zilei de 13 ianuarie. El le-a comunicat că în timp ce se deplasa cu microbuzul de pe linia 152, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil de model SAMSUNG din buzunar, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3000 lei. Imediat, ofiţerii de investigaţii au iniţat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Ulterior, în urma cercetărilor, forțele de ordine au stabilit că telefonul mobil nu i-a fost sustras din microbuzul nr.152. Tânărul, fiind audiat suplimentar în calitate de parte vătămată, a recunoscut că a indus în eroare organul de urmărire penală cu privire la furtul de telefon. În realitate, el a lăsat telefonul mobil de model SAMSUNG fără supraveghere și l-a uitat pe acoperișul automobilului personal de model Volvo.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru declaraţii mincinoase şi riscă amendă în mărime de până la 32 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 2 ani.

Înainte de a face o declarație falsă la poliție gândiți-vă de două ori!

loading...

Comments are closed.