Social

Un tânăr din Chișinău fost reținut pentru contrabandă cu hașiș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut o persoană, care în martie 2022 a transmis droguri camuflate într-un colet, din Țările de Jos.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Acesta are vârsta de 25 de ani și este originar din mun. Chișinău. Bărbatul a expediat spre Republica Moldova, camuflând într-un colet, un pachet de tip zip-lock în care se afla o substanță, care conform raportului de expertiză judiciară reprezintă substanța stupefiantă, 3,152 grame de hașiș.

În cadrul audierii, bărbatul a refuzat să colaboreze cu echipa de investigație și a evitat să facă declarații.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestuia.

Reamintim, că cazul a fost înregistrat la data 28 martie curent, la postul vamal Leușeni. În cadrul controlului vamal al unui microbuz de pasageri, care efectua cursă ocazională din Olanda, transportând colete și bagaje neînsoțite, funcționarii vamali au depistat un colet cu un conținut suspect, iar câinele antidrog al Serviciului Vamal – Bah a dat reacție pozitivă la acesta. În interiorul cutiei a fost depistată substanța stupefiantă. La finele lunii martie, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală a fost stabilit beneficiarul coletului, un tânăr în vârstă de 21 ani, originar din mun. Chișinău, care a fost reținut în momentul ridicării coletului.

Investigațiile continuă, pentru elucidarea altor aspecte ale acestei infracțiuni.

loading...

Comments are closed.