Alte știri

Un tânăr din Corlățeni, Râșcani, a rămas fără cartea de identitate românească, cumpărată online cu 700 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr moldovean urma să se identifice în Cehia în baza unei cărți de identitate românească, cu semne de falsificare. Conaționalul a fost depistat ieri, 22 decembrie, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

În calitate de pasager a unei rute ocazionale, s-a prezentat un locuitor al sat. Corlățeni, r-nul Râșcani. După controlul ordinar al trecerii frontierei de stat, conform analizei de risc polițiștii de frontieră au supus unor verificări suplimentare persoana în cauză. Ca urmare, în bagajul de mână a fost depistat un document de identitate, care ar fi emis de autoritățile române pe numele pasagerului. Mai exact, o carte de identitate românească care din primele cercetări s-a dovedit a fi contrafăcută. Actul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei.

Fiind audiat pe caz, tânărul a declarat că în luna mai 2017, prin intermediul unui anunț online, ar fi contactat o persoană necunoscută pentru a-i perfecta actul cu pricina. Ar fi achitat pentru documentul românesc o sumă de 700 de euro. Totodată și-a justificat fapta prin necesitatea de a-și asigura șederea de durată într-un stat European, dar și angajarea la un loc de muncă mai bine plătit.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art.361 (al.1), CP al RM.

loading...

Comments are closed.